Блокада кордону: українські водії перекрили дороги на знак протесту у польських містах

У польських містах Перемишль і Медика у вівторок, 28 листопада, кілька десятків українських водіїв перекрили дороги в знак протесту проти блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Про це повідомляє RMF FM.

Як зазначається, учора вдень у Перемишлі та на під’їзді до прикордонного міста Медика були гігантські затори. За даними видання, причиною стали блокування доріг, які - у відповідь на протест польських водіїв - влаштували водії з України.

Згідно з повідомиленням польських правоохоронців, на в’їзді до Перемишля та в Медиці, яка є прикордонним населеним пунктом, близько 30 українських водіїв вийшли на пішохідний перехід, фактично блокуючи рух транспорту.

Одна з акцій сталася на кільцевій розв'язці Леха Качинського в Перемишлі. Це східна околиця міста. Там проходить державна дорога № 28, яка веде до прикордонного переходу в Медиці.

За таким же сценарієм проходив і сам протест у Медиці. Водії виїжджали на ту саму національну трасу.

При цьому, ініціатори страйку не приховують, що це відповідь на блокування польськими перевізниками проїзду українських ваговозів.

Нагадаємо, з 6 листопада на українсько-польському кордоні перевізники блокують рух у пунктах пропуску «Краковець-Корчева», «Рава-Руська-Гребенне» та «Ягодин-Дорогуськ».

23 листопада поляки заблокували для вантажівок четвертий пункт пропуску – «Шегині». До протесту приєдналися польські фермери. Вони планують страйкувати до січня, перевізники – до лютого.

Раніше у Мінагрополітики розповіли, що блокада кордону з Польщею викликала проблеми із постачанням пального в Україні.

А ввечері 27 листопада у польському уряді нарешті озвучили вимоги до України та ЄС.

Окрім цього, стало відомо, що перевізники Словаччини погрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні з Україною з 1 грудня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО