Як росіяни намагаються відремонтувати Кримський міст – фото із супутника

Росіяни намагаються відремонтувати Кримський міст, пошкоджений вибухом вранці 8 жовтня. Супутникові фото техніки, яка працює біля мосту, опублікувала компанія Maxar Technologies.

Знімки оприлюднені у Twitter.

«У Криму на сьогоднішньому знімку видно, як триває ремонт як на залізничній гілці Кримського мосту, так і на пошкоджених ділянках прольоту автомобільного мосту. Видно, як автомобілі їдуть мостом і поруч із поромом, що перевозить вантажівки через Керченську протоку», – прокоментували знімки в Maxar.

Нагадаємо, 8 жовтня на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух та потужна пожежа. За словами окупаційної влади, на мосту вибухнув вантажний автомобіль. Дорожнє полотно було пошкоджене, кілька прольотів упали у воду.

Видання The New York Times написало, що вибух на Кримському мосту нібито влаштувала українська сторона.

12 жовтня ФСБ заявила, що організатором «теракту» на мосту нібито є керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

У розвідці назвали звинувачення росіян «дурницею».

За даними волонтерської спільноти InformNapalm, версія росіян про те, що вибухівку по мосту перевозила вантажівка, розганяється спеціально і нічим не підтверджена.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО