Кремль не зможе створити мобілізаційний резерв через системні проблеми – ISW

Росія не зможе створити мобілізаційний резерв навіть низької якості, якщо швидко не вирішить фундаментальні та системні проблеми.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що російські зусилля щодо часткової мобілізації в перші дні страждають від серйозних та системних проблем, що викликають народне невдоволення.

Протести, напади на призовні пункти та акти вандалізму відбулися по всій росії в перші 48 годин після оголошення часткової мобілізації.

«Російські провоєнні блогери та користувачі соціальних мереж висловлюють стурбованість з приводу незаконної практики мобілізації і демонструють багато серйозних проблем мобілізації в росії і на другий день», - сказано у звіті.

Також в ISW зазначили, що непорівнювані процеси мобілізації в різних регіонах можуть посилити соціальну напруженість у росії, що вже виникла через передбачувану нерівність у створенні добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

Практично у всіх містах росії після оголошення мобілізації люди вийшли на акції протесту.

Президент України Володимир Зеленський закликав росіян виходити на протести, а мобілізованих - здаватися в полон ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО