Визнання «Л/ДНР»: у Єврокомісії розповіли, які саме санкції розглядають проти РФ

Міністри закордонних справ ЄС сьогодні ввечері, 22 лютого, проведуть неформальну зустріч, після якої офіційно буде представлено перший пакет санкцій проти Росії за визнання «Л/ДНР».

Про це повідомляє прес-центр Європейської комісії.

Зазначається, що пакет можливих санкцій містить наступні пункти:

  • переслідування тих, хто був причетний до незаконного рішення про визнання «Л/ДНР»;

  • запровадження санкцій проти банків, які фінансують російських військових та інші операції на цих територіях;

  • обмеження можливості російської держави та уряду на доступ до капіталу та фінансових ринків та послуг ЄС, обмеження фінансування ескалаційної та агресивної політики;

  • обмеження торгівлі з ОРДЛО до ЄС, щоб гарантувати, що винні чітко відчують економічні наслідки своїх незаконних та агресивних дій.

Згідно з повідомленням, у ЄС підготувалися і готові вжити додаткових заходів і на пізнішому етапі кризової ситуації між Україною та Росією, якщо це буде потрібно у світлі подальших подій.

Варто зазначити, що у Євросоюзі не всі країни підтримали введення європейських санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Після цього, президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Раніше ми повідомляли, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть включати віднесення сотень політиків і чиновників до чорних списків, заборону на торгівлю російськими державними облігаціями та заборону на імпорт і експорт сепаратистських організацій.

Також нагадаємо, що Велика Британія запроваджує санкції проти п'яти російських банків та трьох олігархів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО