Велика Британія запроваджує санкції проти п'яти російських банків та трьох осіб - Джонсон

Читать на русском
П’ять російських банків і три особи потрапили під санкції. Будь-які активи, які вони мають у Великій Британії, будуть заморожені.
Борис Джонсонфото: РБК

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що країна вводить санкції проти п'яти російських банків «як перший бар'єр» та кількох осіб. Йдеться про наближених до Путіна бізнесменів Тимченка та братів Ротенбергів.

Про це повідомляє The Guardian, з посиланням на заяву Джонсона.

Зазначається, що п’ять російських банків і три особи потрапили під санкції. Будь-які активи, які вони мають у Великій Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено приїжджати до Великої Британії.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Згідно з його словами, це перший транш. За його словами, наступні санкції будуть, якщо Путін піде далі.

«Якщо вторгнення трапиться, то європейська нація в кількості 44 мільйонів людей – у тому числі жінок та дітей – стане мішенню повноцінної військової агресії без жодного сліду правомірності», - заявив британський прем'єр.

Стосовно російських банків, Джонсон наголосив, що це «Чорноморський банк розвитку та реконструкції», банк «Росія», ПАТ «Промсвязьбанк», «ІС Банк» та General Банк.

За його словами, оголошені сьогодні заходи є жорсткими. Але подальші санкції, які готуються, набагато жорсткіші, каже він.

Раніше ми повідомляли, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть включати віднесення сотень політиків і чиновників до чорних списків, заборону на торгівлю російськими державними облігаціями та заборону на імпорт і експорт сепаратистських організацій.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Президент Франції Еммануель Макрон різко засудив рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання «Л/ДНР» на окупованому Донбасі і закликав ввести проти Росії жорсткі загальноєвропейські санкції.

Раніше ми писали, що посол Росії у Швеції Віктор Татаринцев заявив, що Москві «начхати» на санкції, які Захід може ввести у разі нового вторгнення російських військ в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: