Заборона на торгівлю облігаціями та сотні компаній: які санкції планує ввести Європа

Читать на русском
Євросоюз може заборонити торгівлю російськими державними облігаціями та ввести санкції проти сотень людей.
armyinform.com.ua

Єврокомісія несподівано запропонувала далекоглядні санкції проти Росії. За словами дипломатів, проєкт, представлений державам-членам у вівторок, 22 лютого, передбачає заборону торгівлі державними облігаціями Росії, щоб ускладнити рефінансування російської держави.

Про це повідомляє агентство SPIEGEL та Reuters.

Зазначається, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть включати віднесення сотень політиків і чиновників до чорних списків, заборону на торгівлю російськими державними облігаціями та заборону на імпорт і експорт сепаратистських організацій.

Посли блоку одноголосно погодилися на зустрічі в Брюсселі щодо принципу введення санкцій після офіційного визнання Росією так званих «ЛНР» та «ДНР».

При цьому, якщо санкції будуть прийняті, як пропонується, постраждають близько 350 депутатів російського парламенту, які проголосували за визнання Росією самопроголошених «ЛНР» та «ДНР», а також банки, які ведуть бізнес на сході України. Правила вільної торгівлі ЄС з Україною також більше не повинні поширюватися на території на сході України.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Повідомляється, що якщо людей, організації та компанії внесуть до санкційного списку ЄС, то усі їхні активи в ЄС будуть заморожені. Крім того, перерахованим особам більше не буде дозволено в’їжджати в ЄС, і більше не можна вести бізнес з тими, хто постраждав.

Рада міністрів ЄС має остаточно прийняти рішення щодо всіх санкцій. Рішення також може бути прийнято письмово. Очікується, що міністри закордонних справ узгодять точну процедуру на спеціальній зустрічі 22 лютого у Парижі.

Раніше міністр Кулеба заявив, що партнери України узгоджують послідовність застосування санкцій проти Росії, адже саме від реакції світу залежать подальші дії Кремля.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Президент Франції Еммануель Макрон різко засудив рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання «Л/ДНР» на окупованому Донбасі і закликав ввести проти Росії жорсткі загальноєвропейські санкції.

Раніше писали, що посол Росії у Швеції Віктор Татаринцев заявив, що Москві «начхати» на санкції, які Захід може ввести у разі нового вторгнення російських військ в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: