Заборона інвестицій, санкції, засудження: у Білому домі прокоментували визнання Росією «Л/ДНР»

Читать на русском
Буде розроблений пакет і порядок санкцій, під які потраплятиме будь-яка юридична або фізична особа, яка ризикне інвестувати в ОРДЛО або торгувати з бойовиками
Білий дімВікіпедія

У Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Президент США Джозеф Байден найближчим часом підпише указ, яким вводиться найсуворіша заборона для громадян США робити будь-які інвестиції, якось фінансувати, або налагоджувати торговельні відносини з «псевдореспубліками» терористів в ОРДЛО. Також буде розроблений пакет і порядок санкцій, під які потраплятиме будь-яка юридична або фізична особа, яка ризикне інвестувати в ОРДЛО або торгувати з «псевдореспубліками».

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

У Білому домі також обіцяють додаткові заходи та наголошують на тому, що вищеописані санкції - це окрема міра. Росію чекає більш потужний санкційний удар за її дії.

«Також найближчим часом ми оголосимо про додаткові заходи, пов'язані з сьогоднішнім грубим порушенням Росією міжнародних зобов'язань... Для ясності: ці заходи є окремими та доповнюють швидкі та суворі економічні заходи, які ми готуємо в координації з союзниками та партнерами, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну. Ми продовжуємо тісно консультуватися з союзниками та партнерами, включаючи Україну, щодо наступних кроків і триваючої ескалації з боку Росії вздовж кордону з Україною» - йдеться в повідомленні Білого дому.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

З терористами підписали кілька угод, також Путін провів з ватажками бойовиків зустріч у Кремлі.

Російський рубль і фондові ринки російських акцій рекордно впали на тлі новин про визнання Росією «Л/ДНР» через побоювання чергових західних санкцій проти Кремля. Такого на ринках не було з 2008 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: