Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО

Читать на русском
Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих ДНР і ЛНР.
Getty Images

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Про це повідомляє Білий дім.

Зауважимо, в документі йдеться, що рішення визнати незалежність так званих «ДНР» і «ЛНР» становить загрозу безпеці США.

«Визнання Російською Федерацією регіонів України, так званих «ДНР» та «ЛНР», становить незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів», – йдеться в указі.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Додамо, що санкціями заборонені нові інвестиції та фінансова діяльність представників США на території ОРДЛО, ввезення до США будь-яких товарів, послуг чи технологій з цих територій та експорт прямо чи опосередковано товарів, послуг чи технологій із США до ОРДЛО.

Нагадаємо, у Білому домі офіційно прокоментували визнання Росією псевдореспублік «Л/ДНР» на території окупованого Донбасу. У США були готові до такого кроку з боку Кремля.

Додамо, за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Путін підписав з ватажками «ЛНР» та «ДНР» «договір про дружбу», який передбачає низку зобов'язань.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: