У ЄС не всі країни підтримали введення європейських санкцій проти Росії — що відомо

Читать на русском
Тільки одна країна Євросоюзу, а саме Угорщина, не підтримує введення нових санкції Євросоюзу проти Росії.
фото: zn.ua

Угорщина стала єдиною країною, яка на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС сьогодні, 22 лютого, не підтримала пакет санкцій проти Росії.

Про це повідомляє CNBC, з посиланням на дипломата у Євросоюзі.

Зазначається, що Угорщина на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС стала єдиною, хто не підтримав пакет санкцій щодо Росії, які Брюссель має намір ввести у відповідь на визнання Путіним «ДНР» та «ЛНР».

«Всі країни відкрито підтримують нові санкції щодо Росії, крім однієї - Угорщини. Вони наголосили на важливості діалогу», - повідомив виданню європейський дипломат.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Експерт оцінив санкційну реакцію Заходу на визнання Росією «Л/ДНР»Політолог пояснив, чиї санкції можуть бути найвагомішими після визнання Росією так званих Л/ДНР.

Після цього, президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Раніше ми повідомляли, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть включати віднесення сотень політиків і чиновників до чорних списків, заборону на торгівлю російськими державними облігаціями та заборону на імпорт і експорт сепаратистських організацій.

Також нагадаємо, що Велика Британія запроваджує санкції проти п'яти російських банків та трьох олігархів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: