Макрон зажадав термінових загальноєвропейських санкцій проти Росії через визнання «Л/ДНР»

Читать на русском
Також Макрон підтримав ініціативу про термінове засідання Ради Безпеки ООН з питання загрозливих дій Росії
Еммануель МакронEPA - European Pressphoto Agency

Президент Франції Еммануель Макрон різко засудив рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання «Л/ДНР» на окупованому Донбасі і закликав ввести проти Росії жорсткі загальноєвропейські санкції.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro з посиланням на заяву пресслужби Макрона.

«Еммануель Макрон в понеділок засудив рішення Володимира Путіна визнати незалежність проросійських сепаратистських регіонів Сходу України та закликав до адресних європейських санкцій проти Москви» - сказано в повідомленні.

Визнання «Л/ДНР» Росією: як відреагував на цю подію світЯк відреагували інші держави на дії Москви щодо визнання терористичних недореспублік? Зібрали короткий список реакцій

Також Макрон підтримав ініціативу про термінове засідання Ради Безпеки ООН з питання загрозливих дій Росії, які він назвав одностороннім порушенням міжнародних зобов'язань і посяганням на суверенітет України.

Нагадаємо, що за підсумками засідання Ради Безпеки Росії в понеділок, 21 лютого, президент РФ Володимир Путін прийняв рішення про визнання самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Росія визнає окуповані території Донецької та Луганської областей незалежними «республіками» в межах, які «в цей час фактично встановлені». При цьому Путін після визнання «ДНР» і «ЛНР» доручив ввести на окуповані території України російські війська нібито для «підтримки миру».

Україна вимагає скликати засідання Радбезу ООН у зв'язку з протиправними діями Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: