Партнери України погоджують послідовність санкцій проти Росії – Кулеба

Читать на русском
Партнери України узгоджують послідовність застосування санкцій проти Росії, адже саме від реакції світу залежать подальші дії Кремля.
Фото DW

Партнери України узгоджують послідовність застосування санкцій проти Росії, адже саме від реакції світу залежать подальші дії Кремля.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він повідомив, що зараз світові столиці не сплять, незалежно від часового поясу, адже узгоджують послідовність застосування санкцій проти Росії.

«Узгоджуються параметри і послідовність впровадження санкцій. Україна зазначає: від реакції світу залежать подальші дії РФ. Росія має переконатися, що коли світ говорить про санкції, він дійсно готовий їх застосувати», – додає глава МЗС у повідомленні.

«Абхазький сценарій»: політолог пояснив, що станеться в разі визнання РФ фейкових республікЯкщо Путін визнає самопроголошені республіки ОРДЛО, Росія автоматично відмовиться від виконання Мінських угод – заявив політолог Валентин Гладких. На його погляд, такий розвиток подій відкриє двері для реалізації абхазького сценарію в Україні.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку з визнанням Росією незалежності так званих «ДНР» і «ЛНР».

Президент Франції Еммануель Макрон різко засудив рішення президента Росії Володимира Путіна про визнання «Л/ДНР» на окупованому Донбасі і закликав ввести проти Росії жорсткі загальноєвропейські санкції.

Раніше писали, що посол Росії у Швеції Віктор Татаринцев заявив, що Москві «начхати» на санкції, які Захід може ввести у разі нового вторгнення російських військ в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: