У Чехії зібрали гроші на пів мільйона снарядів для ЗСУ: коли почнуться поставки

Читать на русском
Союзники України зібрали кошти на 500 тисяч боєприпасів для ЗСУ у межах ініціативи Чехії. До процесу приєдналося вже 20 країн.
Фото: images.wsj.net

Союзники України зібрали кошти на 500 тисяч боєприпасів для ЗСУ у межах ініціативи Чехії. До процесу приєдналося вже 20 країн.

Про це розповів прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала під час пресконференції 17 квітня.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«Завдяки чеській ініціативі щодо постачання боєприпасів ми вже можемо закупити близько 500 тисяч боєприпасів великого калібру. Майже 200 тисяч із них уже законтрактовано, ще 300 тисяч перебувають на стадії укладання контракту», – заявив він.

За словами політика, перші партії снарядів будуть доставлені в Україну у червні.

Фіала також зазначив, що Чехія спільно з Нідерландами та Данією шукає різні шляхи, щоб допомогти Україні з артилерійськими снарядами та системами ППО.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники планують поставити Україні 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну у межах чеської ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: