Чехія уклала контракти на перші 180 тисяч снарядів для України – прем'єр країни

Читать на русском
Прем'єр Чехії вказав, що до ініціативи із закупівлі боєприпасів для України долучились близько 20 країн, згадавши серед них лише Данію та Нідерланди.
Фото: Flickr

Чехія в межах своєї ініціативи вже уклала контракти на постачання 180 тисяч артилерійських боєприпасів для України. Окрім цього, ще планують законтрактувати 300 тисяч боєприпасів.

Про це прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала повідомив Financial Times.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

«Ситуація в Україні критична... У них закінчуються боєприпаси, а це означає, що вони змушені щодня приймати складні рішення. Це надзвичайно ускладнює для них утримання лінії фронту - тієї лінії, від якої залежить безпека і майбутнє всієї Європи», - написав глава чеського уряду.

Згідно з його словами, чеська ініціатива по снарядах для України досягає успіху завдяки «оманливій простоті».

«Ми працюємо над тим, щоб отримати ще 300 тисяч снарядів і вже уклали контракти на перші 180 тисяч. Вони будуть доставлені на український фронт найближчими місяцями», - уточнив Фіала.

Він також зазначив, що загалом до ініціативи вже приєдналося близько 20 країн.

Як відомо, Чехія в рамках своєї ініціативи знайшла понад мільйон одиниць артилерійських боєприпасів для Збройних сил України.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що союзники планують поставити Україні 1,5 млн артилерійських снарядів до кінця року.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що Захід працює над транспортуванням боєприпасів в Україну в рамках чеської ініціативи.

Раніше «Слово і діло» писало, які ще постачання боєприпасів обіцяли Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: