США та Британія заборонили ввезення кількох металів з росії

Читать на русском
Міністерство фінансів США в координації зі Сполученим Королівством ввели нові обмеження проти експорту росією алюмінію, міді та нікелю.
Фото: Getty Images

Міністерство фінансів США в координації з Сполученим Королівством видало чергову заборону, покликану позбавити Росію доходів, які вона отримує від експорту алюмінію, міді та нікелю.

Відповідна інформація розміщена на сайті Мінфіну.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

У рішенні сказано, що імпорт та ввезення до США алюмінію, міді та нікелю російського походження забороняється «за низкою винятків, передбачених законом», та за наявності ліцензії чи іншого дозволу Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США.

Окрім того, глобальним біржам металів, таким як Лондонська біржа металів (LME) і Чиказька товарна біржа (CME), буде заборонено приймати нові згадані вище метали російського виробництва.

«Наші нові заборони на ключові метали, у координації з нашими партнерами у Великій Британії, і надалі будуть спрямовані проти доходів, які росія може отримати для продовження своєї жорстокої війни проти України», – заявила міністр фінансів США Джанет Єллен.

Міністерство уточнило, що під терміном «походження з рф» мається на увазі будь-який товар, що з росії, зокрема «суттєво перетворений на товар іноземного виробництва».

Також уточнюється, що обмеження не поширюється на метали, здобуті до 13 квітня 2024 року.

«Позбавити путіна можливості вести свою незаконну війну в Україні краще, коли ми діємо пліч-о-пліч з нашими союзниками», – заявив канцлер казначейства Великої Британії Джеремі Хант.

Нагадаємо, Євросоюз почав готувати 14-й пакет санкцій проти росії.

Як повідомили ЗМІ, західні санкції заважають ремонту російських НПЗ, які зазнають атак з боку України.

Також повідомлялося, що тиск санкцій почала відчувати російська нафта.

Раніше в Бельгії закликали ЄС відмовитися від російського ядерного палива, а Фінляндія висловила намір заборонити імпорт зрідженого газу з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: