Сейм Литви закликав ЄС запровадити ембарго на імпорт зерна з рф та Білорусі

Читать на русском
Парламент Литви у четвер, 14 березня, ухвалив резолюцію, в якій закликав Європейську комісію заборонити імпорт російського та білоруського зерна до ЄС.
Фото: Reuters

Парламент Литви у четвер, 14 березня, ухвалив резолюцію, в якій закликав Європейську комісію заборонити імпорт російського та білоруського зерна до ЄС.

Про це повідомляє портал LRT.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

Документ підтримали всі 107 депутатів, які на той момент перебували у сесійній залі.

«Цією резолюцією ми прагнемо консолідувати парламенти всіх країн ЄС, щоб було ухвалене загальноєвропейське рішення і країнам не доводилося окремо запроваджувати заборони», – заявив голова парламентського комітету у справах села Вікторас Пранцкетіс.

Документ також містить прохання до ЄС забезпечити співпрацю та координацію між державами-членами ЄС для якнайшвидшого запровадження ембарго.

Крім того, литовські депутати закликають Єврокомісію розглянути можливість запровадження заборони на ввезення в ЄС продуктів харчування російського та білоруського походження та подальшої їх заміни на продукцію, що постачається Україною.

Нагадаємо, 22 лютого Сейм Латвії заборонив імпорт сільгосппродукції з росії та Білорусі.

А 8 березня Сейм Польщі закликав Єврокомісію запровадити санкції на російську та білоруську агропродукцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: