Сейм Польщі закликав Єврокомісію запровадити санкції на російську та білоруську агропродукцію

Читать на русском
Польща закликала Єврокомісію запровадити санкції на сільськогосподарський імпорт із росії та Білорусі, а також захистити ринок ЄС від надмірного імпорту з України.
tvkrosno.pl

Сейм Польщі ухвалив резолюцію, в якій закликав Європейську комісію запровадити санкції на імпорт харчів та сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі.

Про це йдеться на сайті Сейму.

Експорт та імпорт агропродукції Польщею: якою була частка росії та Білорусі у 2022 роціЯк Польща торгувала з росією та Білоруссю аграрною продукцією у перший рік повномасштабної війни – на інфографіці.

У резолюції наголошується, що сільськогосподарський імпорт із росії та Білорусі приносить цим країнам величезні доходи.

«Наш моральний обов'язок – припинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню спроможності росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною, тим більше, що російський імпорт може включати зерно, вкрадене з окупованих територій України. Росія продовжує свою стратегію перетворення продуктів на зброю, викликаючи збої у постачанні української сільськогосподарської продукції по всьому світу. Тому головним пріоритетом ЄС має стати продовження підтримки України у відновленні експорту її товарів до країн, які цього найбільше потребують», – йдеться у резолюції.

Але, окрім цього, депутати закликали Євросоюзу захистити чутливі сектори сільськогосподарського ринку блоку від «надмірного імпорту з України».

Нагадаємо, прем'єр Дональд Туск анонсував, що Польща запропонує Єврокомісії запровадити повну заборону на імпорт будь-якої сільськогосподарської та харчової продукції з росії та Білорусі.

Крім того, уряд Польщі має намір проаналізувати наслідки рішення Латвії щодо заборони імпорту російських продуктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: