Канада слідом за США та ЄС ввела нові санкції проти росії: у списку більше 160 осіб

Читать на русском
Влада Канади ввела нові санкції проти росії до другої річниці повномасштабного вторгнення Кремля в Україну.
Фото: Reuters

Влада Канади ввела нові санкції проти росії до другої річниці повномасштабного вторгнення Кремля в Україну.

Про це повідомляє пресслужба канадського уряду.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

До списку санкцій потрапили 10 фізичних та 153 юридичних осіб, які допомагають росії в її війні проти України. Обмеження, серед іншого, були введені проти помічника російського диктатора путіна Володимира Левітіна, а також ряду високопосадовців з компаній, зареєстрованих у росії та на Кіпрі.

Більшість підприємств, що потрапили під санкції, входять до структури російського ВПК та надають міністерству оборони країни-агресору послуги з розробки, виробництва та ремонту військових товарів.

Крім того, Канада оголосила про заборону експорту до росії певних товарів, які можуть бути використані для зброї. Заборона поширюється на вибухові речовини, у тому числі детонатори, які використовуються у гірничодобувній та будівельній галузі.

«Ми продовжимо застосовувати підривні заходи проти російського уряду, націлюючись на його здатність вести незаконну війну, допоки суверенітет і територіальна цілісність України не будуть повністю відновлені», – сказала глава МЗС Канади Мелані Жолі.

Нагадаємо, що сьогодні санкції проти росії ввели також США та ЄС. Білий дім запровадив пакет обмежень за повномасштабне вторгнення росії в Україну та за смерть політика Олексія Навального.

Рада ЄС, у свою чергу, затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти Росії. До списку увійшли ще 106 фізичних та 88 юридичних осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: