Російська нафта почала відчувати тиск санкцій – Bloomberg

Читать на русском
З початку жовтня США посилили санкції проти широкого флоту танкерів, що перевозять російську нафту і, нарешті, росія відчуває на собі їхню дію.
Фото lb.ua

З початку жовтня США посилили санкції проти широкого флоту танкерів, що перевозять російську нафту і, нарешті, росія відчуває на собі їхню дію.

Про це повідомляє Bloomberg.

Які країни цього року імпортували найбільше російського викопного паливаКитай у першому півріччі став найбільшим імпортером російського викопного палива. Які країни ще імпортували і яку суму – на інфографіці.

«Російська нафта нарешті відчуває на собі дію санкцій. Танкери державного «Совкомфлоту» перестали приймати всі індійські нафтопереробники», – зазначають у виданні.

Як стало відомо, десятки суден, що потрапили під санкції, не змогли завантажити вантажі. Відтак країн-аакресор почала зазнавати збитків внаслідок західних обмежень.

При цьому журналісти відзначають, що на даному етапі не очікується різкого скорочення поставок, питання полягає в тому, як далеко західні регулятори зайдуть у «закручуванні гайок», поки ціни на нафту прямують до 90 доларів за барель.

Витрати на доставку російської нафти величезні. За даними Argus Media, доставка вантажу Балтійським морем до Китаю коштує близько 14,50 доларів за барель. За оцінками агентства, більш ніж половина від цієї суми пов'язана з санкціями.

Раніше писали, що через антиросійські санкційні обмеження Індія змушена скорочувати контрактні поставки російської нафти.

Також повідомляли, що внаслідок українських ударів з ладу виведено щонайменше 10% потужностей нафтопереробних заводів окупантів. Капітальний ремонт на НПЗ може зайняти певний час, а через санкції він затягнеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: