Вибух на засіданні сільради на Закарпатті: СБУ завершила розслідування

Читать на русском
СБУ завершила розслідування справи щодо підриву гранат на засіданні сільради на Закарпатті. Обвинувальний акт проти депутата Батріна направили до суду.
Скріншот з відео

Служба безпеки завершила розслідування та передала до суду обвинувальний акт щодо депутата сільської ради на Закарпатті Сергія Батріна, який підірвав гранати під час засідання 15 грудня.

Як повідомляє СБУ, йому загрожує довічне ув'язнення.

Підрив гранат на Закарпатті: депутат отримав підозру в терактіПрокуратура повідомила про підозру депутату Керецьківської сільської ради, який підірвав декілька гранат під час сесії сільради.

Вибух стався 15 грудня 2023-го у сесійній залі Керецьківської сільради, обвинувачений кинув три бойові осколкові гранати РГД-5 та Ф-1.

В результаті 26 громадян, включно з фігурантом справи, було поранено. Двоє пізніше померли у лікарні.

«За даними слідства, у той день фігурант намагався вплинути на ухвалення рішень із кадрових та бюджетних питань, які приймало керівництво громади. Однак, не досягнувши «бажаного» результату, він ненадовго залишив приміщення сесійної зали, щоб привести вибухові боєприпаси в бойову готовність. Повернувшись назад, зловмисник дістав їх з кишень куртки та почергово кинув на підлогу приміщення, де перебував майже повний склад депутатського корпусу сільради», – повідомили у СБУ.

До суду направлено обвинувачення проти депутата за двома статтями Кримінального кодексу України: ⁠ч. 3 ст. 258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей); ⁠ч. 1 ст. 263 (носіння, зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Нагадаємо, 17 грудня суд заарештував Батріна без права на заставу.

У МВС заявили, що він заздалегідь готувався до скоєння теракту: вдома у депутата знайшли записку із визнанням, написану до скоєння злочину. У Нацполіції розкрили зміст записки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: