Вибух у сільраді на Закарпатті: суд відправив депутата-підривника під варту

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави для депутата, який підірвав гранати на засіданні сільради на Закарпатті.
Фото: RFE/RL

Депутату Сергію Батрину, який підірвав три гранати під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права на заставу.

Про це повідомляє пресслужба Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області у Фейсбуці.

«Сьогодні 17 грудня, відповідно до ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави щодо 54-річного громадянина України, діючого депутата Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області VIII скликання, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт)», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними слідства, підозрюваний придбав три вибухові пристрої, схожі на гранати, з метою впливу на ухвалення рішень іншими депутатами під час сесії Керецьківської сільської ради у п'ятницю, 15 грудня.

Коли фігурант справи не досяг бажаного, він, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії та повернувшись до зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі.

Як зазначається, сторона обвинувачення наголосила, що один з потерпілих помер від отриманих ушкоджень, та клопотала про обрання відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави. Сторона захисту та підозрюваний проти задоволення клопотання прокурора не заперечили.

Нагадаємо, 15 грудня під час сесії у Керецьківській сільраді депутат Сергій Батрін підірвав гранати. Постраждали 26 людей, шестеро у тяжкому стані, сам Батрін перебуває у реанімації.

А вчора помер один із постраждалих від підриву гранат. Правоохоронці планують перекваліфікувати справу на теракт, що спричинив загибель людини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: