Підрив гранат на Закарпатті: депутат отримав підозру в теракті

Читать на русском
Прокуратура повідомила про підозру депутату Керецьківської сільської ради, який підірвав декілька гранат під час сесії сільради.
Фото: RFE/RL

Депутат Керецьківської сільської ради у Закарпатській області від партії «Слуга Народу» Сергій Батрін отримав підозру у скоєнні теракту. 15 грудня він підірвав кілька гранат на засіданні сільської ради.

Про це пресслужба СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Керівник Закарпатської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Керецьківської сільської ради за фактом скоєння терористичного акту, що призвело до тяжких наслідків», - йдеться у повідомленні.

Підрив гранат на Закарпатті: з'явилися нові дані про стан пораненихНа Закарпатті деяких постраждалих під час вибуху гранат вже прооперували, п'ятьох оперують зараз.

Як зазначається, слідчі СБУ кваліфікують підрив трьох бойових гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті як терористичний акт, який призвів до тяжких наслідків. Підривнику, який є місцевим депутатом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 ККУ (терористичний акт).

Згідно з даними слідства, 15 грудня у с. Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради підозрюваний кинув на підлогу у залі три гранати, які одразу здетонували.

За оновленими даними, від підриву гранат постраждало 23 людини включно із підозрюваним. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

Депутата затримали. Він опритомнів і наразі перебуває у лікарні під наглядом медиків і правоохоронців. Згодом йому оберуть запобіжний захід, зазначили в СБУ.

«Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де серед іншого виявили «передсмертну записку», зміст якої наразі вивчається. Досудове розслідування триває, з’ясовуються всі обставини злочину, а також мотиви підривника», - додали в СБУ.

Нагадаємо, вчора вдень під час сесії у Керецьківській сільраді депутат Сергій Батрін підірвав гранати. Постраждали 26 людей, шестеро у тяжкому стані, сам Батрін перебуває у реанімації.

П'ятеро із 26 постраждалих внаслідок підриву гранат у приміщенні сільської ради в Закарпатській області перебувають на операційному столі. Решта надійшли у тяжкому стані вже прооперовані.

Розпочато досудове розслідування, яке кваліфікували як теракт та незаконне поводження з боєприпасами (ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 ККУ). У поліції заявили, що депутат заздалегідь готувався прийти та підірвати гранати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: