СБУ розслідуватиме підрив гранат у сільраді на Закарпатті як теракт

Читать на русском
Підрив гранат у сільраді на Закарпатті, при якому постраждали майже 30 осіб, розслідуватимуть як теракт.
фото Нацполіція

За фактом вибуху гранат під час сесії сільради на Закарпатті правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Подію розслідуватимуть як терористичний акт.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції 15 грудня.

Повідомляється, що слідчі кваліфікували вибух гранат під час сесії сільради за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.

Крім того, Служба безпеки України Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) ККУ, що є підслідністю СБУ.

ЗМІ також дізналися ім'я депутата, який підірвав гранати. Ним виявився представник «Слуги народу» Сергій Батрін.

Також ряд Telegram-каналів опублікували відеозвернення Батріна, яке він нібито записав кілька днів тому. На ньому депутат висловлює свої претензії до місцевих чиновників, зокрема до сільського голови Михайла Мушки.

Нагадаємо, сьогодні вдень на Закарпатті у будівлі Керецьківської сільради депутат підірвав гранати під час засідання сесії. На ній розглядали питання ухвалення бюджету на 2024 рік.

Повідомлялося про 26 постраждалих, шість із них у тяжкому стані. При цьому медики реанімують самого чоловіка, який підірвав гранати.

У листопаді у Києві в квартирі вибухнула граната, загинули люди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: