В Угорщині десятки тисяч людей вийшли на протест проти Орбана

Читать на русском
У центрі Будапешту 6 квітня десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.
Фото: glavcom.ua

У суботу, 6 квітня, у середмісті Будапешта десятки тисяч людей вийшли на масштабну демонстрацію проти уряду угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляють The Guardian та Reuters.

Люди пройшли маршем до парламенту, скандуючи: «Ми не боїмося» і «Орбана у відставку!». Багато хто тримав прапори Угорщини.

Зазначається, що акцію очолив 43-річний Петер Мадьяр – колишній член правлячої партії «Фідес», який нещодавно запустив політичний рух і має на меті кинути виклик прем'єр-міністру та змінити владу.

Мадьяр став широко відомим після гучних заяв у лютому про внутрішню роботу уряду. Зокрема він звинуватив міністра Анталя Рогана в управлінні централізованою пропагандистською машиною.

Також він опублікував запис розмови зі своєю колишньою дружиною, екс-міністеркою юстиції Юдіт Варгою, де вона детально описала спробу старшого помічника глави кабінету Орбана втрутитися у справу про хабарництво. Нині прокуратура перевіряє дані заяви.

За даними соціологічного опитування Median, яке опублікували в середині березня, 68% виборців чули про вихід Мадяра на політичну арену, а 13% із них заявили, що, найімовірніше, підтримають його партію.

Нагадажємо, 26 березня у Будапешті також тисячі людей вийшли на протести біля парламенту з вимагою відставки головного прокурора та прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Нещодавно глава МЗС Угорщини заявив про намір «розвивати співпрацю з росіянами» у сфері економіки.

Також 1 квітня чергові антиурядові протести відбулись в Ізраїлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: