Уряд Угорщини відмовився зустрітися з делегацією американських сенаторів

Читать на русском
В уряді Угорщини проігнорували приїзд до Будапешта трьох американських сенаторів. Вони, зокрема, хотіли обговорити ратифікацію членства Швеції до НАТО.
Фото: AP

Уряд Угорщини відмовився провести зустріч із двопартійною делегацією американських сенаторів, які прибули в неділю до Будапешта, щоб обговорити ратифікацію членства Швеції до НАТО.

Про це повідомляє rtl.hu.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

До складу делегації входили демократи Джин Шахін та Кріс Мерфі, а також республіканець Том Тілліс.

«Я розчарована тим, що ніхто з уряду не зустрівся з нами, поки ми були тут», – заявила в неділю на пресконференції сенаторка Шахін.

«Ми хотіли поговорити про теми, які торкаються як США, Європи, так і Угорщини. Це питання прав людини та вільних та справедливих виборів. І ми ще поговорили б про торгівлю між двома країнами. Сполучені Штати є другим за величиною інвестором в Угорщині, тому було б добре поговорити про наші спільні економічні інтереси», – додала вона.

Республіканець Том Тілліс нагадав, що напад росії на Україну є загрозою і для Угорщини. Політик назвав сміливим кроком те, що шведи і фіни заявили про свій вступ до НАТО. Він висловив упевненість, що Угорщина найближчими тижнями дійсно схвалить вступ Швеції до НАТО.

«Передусім, ми хочемо попросити Угорщину зробити те, що вони обіцяли», – додав демократ Кріс Мерфі.

«Чесно кажучи, було дивно приїхати до Угорщини, до союзника по НАТО, лише для того, щоб уряд відмовився зустрітися з ними. Зі мною такого ще ніколи не траплялося», – сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Віктор Орбан натякнув, що Угорщина все ж таки має намір ратифікувати членство Швеції в НАТО.

Сенатори Джин Шахін і Том Тілліс обіцяли представити в Конгресі резолюцію, яка засуджує відступ уряду Угорщини від принципів демократії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: