В Ізраїлі почалися антиурядові протести

Читать на русском

В Ізраїлі протестувальники вимагають відставки прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу та звільнення заручників ХАМАС.
Фото: EPA - ELTA

В Ізраїлі відбуваються масові протести з вимогою відставки уряду Беньяміна Нетаньягу. Вони триватимуть чотири дні.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що на вулиці вийшли десятки тисяч людей. У той же час організатори акції стверджують, що біля будівлі Кнесету у Єрусалимі зібралося понад 100 тисяч людей. Також повідомляється, що протестувальники встановили на місці події понад 100 наметів.

Учасники протестів, серед яких – родичі захоплених бойовиками ХАМАС та утримуваних у Секторі Гази більш ніж ста заручників – вимагають від керівництва країни зробити пріоритетом їхнє звільнення, а також проведення дострокових виборів.

Лідер ізраїльської опозиції Яїр Лапід, виступаючи на демонстрації, розкритикував прем'єра Нетаньягу, звинувативши його в «руйнуванні відносин Ізраїлю зі США» та тому, що він «кидає заручників ХАМАС напризволяще».

«Нам потрібні вибори. Суспільство не довіряє цьому урядові. І вони хочуть ухвалити закон, який дозволяє кожній п'ятій людині уникнути служби в армії», – сказав інший учасник.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу, коментуючи можливість виборів, заявив, що такий крок «паралізує країну на строк до восьми місяців у розпал війни».

«Це паралізує переговори щодо звільнення наших заручників і покладе кінець війні за крок до перемоги. І першим, хто підтримав би це, є ХАМАС, і цим все сказано», – сказав прем'єр.

Нагадаємо, Нетаньягу заявив, що Ізраїль продовжить наступ на прикордонне Єгипту місто Рафах для знищення бойовиків Хамас.

Також він запевнив, що перед наступом на Рафах ізраїльські війська виведуть із міста цивільних.

Нещодавно президент США Джо Байден розкритикував Нетаньягу за удари по Газі, які спричинили загибель великої кількості цивільних.

Також, нагадаємо, ізраїльтяни виходили на мітинги з вимогою відставки Нетаньягу у січні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: