У Сенаті США готують резолюцію з засудженням дій Угорщини – AP

Читать на русском
Американські сенатори представлять у Конгресі резолюцію, яка засуджує відступ уряду Угорщини від принципів демократії. Про це повідомляють ЗМІ.
Фото: Bloomberg

Американські сенатори Джин Шахін від демократів та Том Тілліс від республіканців представлять у Конгресі резолюцію, яка засуджує відступ уряду Угорщини від принципів демократії.

Про це повідомляє AP.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

У резолюції сенатори відзначають «важливу роль, яку Угорщина може відігравати в європейській та трансатлантичній безпеці», але вказують на її нездатність виконати раніше взяті обіцянки щодо ратифікації заявки Швеції на вступ до НАТО.

Сенатори критикують дедалі тепліші відносини прем'єра Угорщини Віктора Орбана з росією та Китаєм. Також у проєкті документа зазначено, що хоч Угорщина і відчинила свої двері для українських біженців, вона також «чинила опір та послаблювала санкції Європейського Союзу щодо росії».

Крім того, Орбан, на думку американських законодавців, «використовував міграцію, кризу Covid-19 та війну проти України» для виправдання надзвичайних положень, які дозволили угорському уряду «правити за допомогою декретів, минаючи парламент».

Очікується, що двопартійна делегація Конгресу США незабаром відвідає Будапешт з «місією, зосередженою на стратегічних питаннях, що стоять перед НАТО та Угорщиною». На думку журналістів, такий візит «підкреслює нетерпіння, що зростає» серед союзників Угорщини на тлі затримок з ратифікацією заявки Швеції.

Нагадаємо, вчора Орбан натякнув, що Угорщина все ж таки має намір ратифікувати членство Швеції в НАТО.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини заявив, що Україна збереже державність лише у тому випадку, коли стане буферною зоною між росією та Заходом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: