Орбан написав путіну листа: привітав з переобранням та згадав про війну

Читать на русском

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа російському диктатору володимиру путіну, в якому привітав його з «перемогою» на виборах. Також він заявив, що Угорщина бачить досягнення миру у війні лише шляхом діалогу.

Про це заявив речник прем'єра Берталан Хавасі, пише портал Index.hu.

Переобрання путіна: хто привітав російського диктатора з перемогою на «виборах»Путіна з переобранням на п'ятий термін привітали лідери понад 30 країн, переважно Азії та Африки.

Так, Віктор Орбан вирішив відправити листа, в якому привітав володимира путіна з так званим переобранням на пост президента рф.

У листі він висловив радість, що співпраця Угорщини та росії ґрунтується на взаємній повазі, що «дозволяє обговорювати важливі питання навіть у нинішній, дуже складній геополітичній ситуації».

Також Орбан частково торкнувся теми війни.

«Угорщина стоїть на боці миру і країна переконана, що підтримка діалогу є основною умовою для якнайшвидшого встановлення миру», – заявив прем'єр Угорщини.

За словами Хавасі, Орбан також висловив путіну бажання нарощувати співпрацю між країнами.

Нагадаємо, з 15 по 17 березня в росії відбулися «вибори» президента. 21 березня в рф офіційно затвердили результати «виборів». Володимир путін нібито отримав 87,28% голосів і став переможцем.

За підрахунками «Слово і діло», понад 30 країн світу привітали путіна з переобранням.

На інфографіці – хто ще із президентів, окрім путіна, задекларував понад 80% підтримки на виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: