В Угорщині пройшов масовий протест з вимогою відставки Орбана

Читать на русском
У Будапешті, столиці Угорщині, тисячі людей вийшли на протест після того, як в медіа оприлюднили аудіозапис про можливе приховання корупції в уряді прем’єр-міністра Віктора Орбана.
AP Photo

Ввечері 26 березня в угорському Будапешті зібрались кілька тисяч людей, вимагаючи відставки головного прокурора і прем'єр-міністра країни Віктора Орбана на тлі повідомлень про корупцію.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Протест спричинила публікація записів, відповідно до яких соратники Орбана намагалися вилучити матеріали зі справи про корупцію колишнього державного секретаря міністерства юстиції Пала Вольнера.

Як зазначається, протестувальники пройшли маршем від будівлі генеральної прокуратури до парламенту, вигукуючи «Відставка, відставка». Багато з них несли факели.

Перед людьми виступив Петер Мадяр – колишній чоловік ексміністерки юстиції Угорщини Юдіт Варги, який і опублікував аудіозапис.

«Ми не дозволимо їм зам’яти найбільший юридичний і політичний скандал за останні тридцять років», — виголосив Мадяр.

Він підтвердив наміри створити власну партію, аби кинути виклик Орбану на прийдешніх місцевих виборах і виборах до Європарламенту в червні.

«Угорці дякують вам... за те, що ви прийшли сьогодні тисячами... щоб сказати владі, що з нас досить», – сказав Мадяр.

Як відомо, на опублікованому Мадяром аудіозаписі чути, як Варга детально розповідала про спробу помічників глави кабінету Віктора Орбана вилучити певні фрагменти з документів у справі про хабарництво.

Нагадаємо, нещодавно Орбан написав путіну листа, привітавши з переобранням та згадавши про війну.

Раніше ми повідомляли, що глава МЗС Угорщини заявив про намір «розвивати співпрацю з росіянами» у сфері економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: