Глава МЗС Угорщини заявив про намір «розвивати співпрацю з росіянами» у сфері економіки

Читать на русском
Угорщина має намір налагодити співпрацю з рф в економічній сфері. Йдеться про ті сектори, на які Євросоюз не накладав санкцій.
Фото: hungarytoday.hu

Уряд Угорщини має намір налагодити співпрацю із російською федерацією в економічній сфері. Йдеться про ті сектори, на які Євросоюз не накладав санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, його слова наводить Радіо Свобода.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

«На прагматичній основі, там, де це відповідає нашим національним інтересам, ми хотіли б розвивати співпрацю з росіянами, як це роблять багато європейських і трансатлантичних країн. Деякі з них приховано, деякі – відкрито», – стверджує угорський політик.

Він зазначив, що Будапешт бачить, як зростають обсяги постачання російського газу до Європи, імпорту російської нафти з Індії, а також ядерного палива з росії до неєвропейських країн НАТО.

«А потім, я думаю, ви не порушуватимете це питання лише перед тими, хто готовий відкрито це питання обговорювати», – резюмував Сійярто.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що Угорщина має намір блокувати використання заморожених активів росії на користь України. Також повідомлялося, що представник Будапешта заблокував ухвалення спільної заяви Євросоюзу до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Раніше прем'єр Угорщини Орбан відмовився називати вторгнення рф в Україну війною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: