Іран може атакувати Ізраїль протягом 48 годин – Vox

Читать на русском
Протягом наступних 48 годин Іран може напасти на Ізраїль. Ізраїльські повітряні сили вже у бойовій готовності. У регіоні почалися проблеми із GPS.
Фото: Depositphotos

Після авіаційного удару Ізраїлю по іранському консульству в Сирії Іран може здійснити удар у відповідь протягом 48 годин.

Про це Ізраїлю повідомило ЦРУ, пише видання Vox.

«Знищення іранського консульства в Сирії, в результаті якого загинули десятки високопоставлених іранських чиновників і генералів, ризикує перерости у велику війну в регіоні», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють деякі ЗМІ на Близькому Сході, американська розвідувальна служба ЦРУ попередила Ізраїль про те, що протягом 48 годин слід очікувати військової відповіді з боку Ірану.

Раніше високопосадовці Ірану відреагували на напад, заявивши, що їхня країна вже має повне право відповісти на напад Ізраїлю на їхнє консульство.

За даними Al Mayadeen, Іран планує комбіновану атаку з застосуванням безпілотників і ракет, випущених зі своїх баз по стратегічних об'єктах на території Ізраїлю.

Нагадаємо, 1 квітня стало відомо, що у столиці Сирії Дамаску консульство Ірану було майже повністю зруйноване внаслідок ізраїльського авіаційного удару.

Крім того, нещодавно Ізраїль ударив по Лівану та ліквідував замкомандувача військовим крилом ХАМАС.

Також повідомлялося, що в середині лютого ЦАХАЛ завдав серії ударів по бойовиках на півдні Лівану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: