Іран попереджав росію про загрозу безпеці перед терактом – Reuters

Читать на русском
Іран попереджав росію про підготовку великого теракту на її території. В інформації, втім, не вистачало конкретики.
tehrantimes.com

Іран попередив росію про можливість великої терористичної операції на її території напередодні стрілянини у концертній залі Crocus City Hall.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Найкривавіші теракти, скоєні угрупованням ІДІЛТеракт у російському Crocus City Hall став одним із найкривавіших нападів, скоєних ІДІЛ. Більше – на інфографіці.

«За кілька днів до теракту в росії Тегеран поділився з Москвою інформацією про можливий великий теракт усередині рф, отриманою в ході допитів заарештованих у зв'язку зі смертоносними вибухами в Ірані», – повідомило одне з джерел.

У той же час, за словами другого джерела, в інформації про атаку, наданій Іраном, не вистачало конкретних подробиць щодо часу і точної цілі. «Їм (членам ІДІЛ-К) було доручено підготуватися до масштабної операції в росії... Один із терористів (арештований в Ірані) повідомив, що деякі члени угруповання вже виїхали до рф», – повідомило друге джерело.

Високопоставлений співробітник служби безпеки повідомив агентству: «Оскільки Іран уже багато років є жертвою терористичних атак, іранська влада виконала своє зобов'язання попередити Москву на основі інформації, отриманої від заарештованих терористів».

Нагадаємо, США також попереджали росію про загрозу терактів – публічно та приватно.

В українській розвідці повідомили, що росія ще щонайменше з 15 лютого знала про підготовку теракту на її території.

Видання The New York Times назвало кілька причин, через які російські спецслужби не змогли запобігти теракту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: