У Лівані поранені працівники ООН, Ізраїль заперечує напад

Читать на русском
Три спостерігачі Організації Об'єднаних Націй та перекладач отримали поранення на півдні Лівану. В Ізраїлі заявили про непричетність до атаки.
Фото: globallookpress.com

Вранці у суботу, 30 березня, троє співробітників органу ООН зі спостереження за виконанням умов перемир'я (ОСВУП) і перекладач були поранені під час патрулювання на півдні Лівану. Поруч із ними розірвався снаряд.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що вибух стався аід час пішого патрулювання «блакитної лінії», що розділяє територію Ізраїлю та Лівану. Легкі поранення отримали спостерігачі, громадяни Норегії, Австралії та Чилі, а також ліванський перекладач.

Як відомо, починаючи з жовтня ліванське збройне угрупування «Хезболла» веде перестрілки з ізраїльськими військовими через цю лінію розмежування, паралельно з війною в Секторі Гази.

Міністерство закордонних справ Ізраїлю та Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили про непричетність до атаки.

«Всупереч повідомленням, ЦАХАЛ не завдавав удару по автомобілю Миротворчою місії в районі Рмейша сьогодні вранці», – йдеться в заяві військових від 30 березня.

У заяві Миротворчою місії ООН говориться, що обстріл миротворців є неприйнятним і що поранені співробітники були евакуйовані для лікування.

Обстріл працівників місії засудив і тимчасовий прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш також засудив вибух у Лівані.

«Вплив на цивільні райони, коли повідомляється про десятки жертв серед цивільного населення, руйнування житлових і сільськогосподарських районів та переміщення десятків тисяч людей по обидва боки «блакитної лінії», є неприйнятним. Ці дії становлять серйозну загрозу для безпеки і стабільності Лівану, Ізраїлю та регіону», – йдеться в заяві офісу Гутерреша.

Також у його заяві зазначається, що «бойові дії є порушенням резолюції 1701 Ради Безпеки» від 2006 року, яка була спрямована на врегулювання війни в Лівані.

Нагадаємо, днями Ізраїль ударив по Лівану та ліквідував замкомандувача військовим крилом ХАМАС.

На початку березня Ліван масовано атакував Ізраїль, випустивши десятки ракет.

Також повідомлялося, що в середині лютого ЦАХАЛ завдав серії ударів по бойовикам на півдні Лівану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: