Ізраїль вдарив по Лівану та ліквідував заступника командувача військового крила ХАМАС

Читать на русском
Ізраїль завдав удару по Лівану, внаслідок чого є загиблі. При цьому, в ЦАХАЛі підтвердили ліквідацію заступника командувача військового крила ХАМАСу.
Associated Press

У середу, 27 березня, Ізраїль завдав авіаудару по Набатії на півдні Лівану. Внаслідок цього загинуло щонайменше семеро людей. Також армія Ізраїлю підтвердила ліквідацію заступника командувача військового крила ХАМАСу Марвана Іссу в Секторі Газа.

Про це повідомляє агенція Reuters та The Times of Israel, з посиланням на слова представника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі.

Як зазначається, удар був націлений на центр екстреної допомоги та надання допомоги Ісламській групі в селі Хеббаріє на півдні Лівану.

При цьому, у вівторок ввечері, 26 березня, поблизу двох міст на північному сході Лівану ізраїльські авіаудари вбили трьох бойовиків Хезболли. Згодом Ізраїль підтвердив відповідну інформацію.

«Ліванська організація Хезболла та ізраїльська армія ХАМАС ведуть перестрілку з жовтня в рамках найгіршого транскордонного насильства», - йдеться у повідомленні ЗМІ.

Водночас, у ЦАХАЛ офіційно підтвердили ліквідацію бойовика Марвана Іссу внаслідок ізраїльського авіаудару, завданого в центральній частині Сектора Газа на початку березня.

Згідно зі словами Хагарі, разом з Іссою внаслідок удару 10 березня в Нусейраті було вбито старшого командира ХАМАСу Газі Абу Тамаа.

Нагадаємо, у вівторок ввечері, 5 березня, Ліван випустив близько 30 ракет для обстрілу Кір'ят-Шмони в Ізраїлі. Низку цілей вдалося перехопити «Залізним куполом».

Раніше президент США Джо Байден заявив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу шкодить своїй країні, оскільки налаштовує проти неї решту світу.

Окрім цього, Ізраїль та ХАМАС у рамках угоди про припинення вогню та звільнення заручників погодили обмін заручників у приблизному форматі 1 до 20.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: