Президент Сербії Вучич доручив формування уряду міністру оборони

Читать на русском
Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що надав мандат на формування уряду віцепрем’єру, міністру оборони Мілошу Вучевичу.
Фото: point.md

Президент Сербії Александр Вучич запропонував на посаду прем'єр-міністра країни свого союзника – міністра оборони та віце-прем'єра Мілоша Вучевича.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Президент Сербії Александар Вучич запропонував свого союзника та віце-прем’єр-міністра в якості нового керівника уряду країни», – йдеться у повідомленні.

Очікується, що 49-річний Вучевич сформує кабінет, що складається з членів правлячої правоцентристської Прогресивної партії та кількох союзних груп, які контролюють більшість у парламенті Сербії.

Як зазначено в рішенні, яке підписав президент, Мілош Вучевич до цього часу «виконував відповідальні і складні функції віцепрем'єр-міністра і міністра оборони, продемонструвавши тим самим, що він має відданість справі і досвід, необхідні для виконання функцій прем'єр-міністра».

«Перед прем’єр-міністром стоїть завдання щодо реалізації спеціалізованої всесвітньої виставки «EXPO 2027 Белград», яка значною мірою стане інвестиційною основою в мандаті нового уряду», – також сказав президент Вучич.

Донедавна цю посаду обіймала Ана Брнабіч, ще одна прихильниця Вучича.

«Вибір Вучевича сигналізує, що президент Вучич продовжуватиме зусилля Сербії, щоб збалансувати своє прагнення приєднатися до ЄС, зберігаючи зв’язки з рф та Китаєм», – пише агентство.

Нагадаємо, 18 грудня президент Сербії Александар Вучич оголосив про перемогу керівної Сербської прогресивної партії (SNS) на дострокових парламентських виборах, які відбулися напередодні.

Соціологи та опозиція тоді заявили про порушення, і того ж дня в Белграді почалися масові протести.

На початку березня Сербська прогресивна партія анонсувала повторні муніципальні вибори в Белграді після масових протестів опозиції та негативних оцінок голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: