Снаряди для України: глава МЗС Польщі заявив про приєднання до чеської ініціативи

Читать на русском
Уряд Польщі приєднався до ініціативи Чехії щодо придбання за межами ЄС та передачі Україні боєприпасів.
Фото: Reuters

Уряд Польщі приєднався до ініціативи Чехії щодо придбання за межами ЄС та передачі Україні великої партії артилерійських боєприпасів.

Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, його цитує Bloomberg.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

За словами політика, Варшава вже зробила «суттєвий» фінансовий внесок у рамках цієї програми.

«Ми в справі, це правда», - заявив Сікорський. При цьому він відмовився повідомити, яку саме суму надала Польща на чеську ініціативу.

Нагадаємо, у лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла 800 тисяч артснарядів, які б могли доставити в Україну. Про участь в ініціативі заявили Нідерланди (виділи 250 мільйонів євро), Бельгія (200 млн євро) та Норвегія (140 млн євро). Також про підтримку повідомили Латвія, Литва, Франція та Німеччина.

На початку березня Павел заявив, що союзники України зібрали всі необхідні кошти на закупівлю 800 тисяч артилерійських боєприпасів для ЗСУ, проте невдовзі координатор цієї ініціативи Томаш Пояр уточнив, що всю суму поки що не зібрано.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: