Португалія виділить 100 млн євро на закупівлю снарядів для України

Читать на русском
Португалія надасть 100 мільйонів євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України в рамках відповідної чеської ініціативи.
Фото: telegraph.co.uk

Португалія приєдналася до чеської ініціативи щодо закупівлі артилерійських боєприпасів для України з третіх країн та виділить 100 млн євро.

Про це повідомило Міністерство оборони Португалії.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

«Португалія виділить Україні EUR100 млн на великокаліберні артилерійські боєприпаси. Це спільна програма закупівель боєприпасів, яку очолює Чехія, до якої приєднується Португалія. Португалія приєднується до неї разом із кількома європейськими країнами», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, «мета цієї ініціативи – швидко поставити якнайбільшу кількість боєприпасів різних калібрів, особливо 155 мм».

«Рада міністрів затвердила постанову, яка санкціонує витрати на ці цілі у розмірі до EUR100 млн. Підтримка, яка надається в рамках цієї спільної ініціативи, є доповненням до військової підтримки, яку Португалія надає Україні з першої години вторгнення росії», – зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, у лютому президент Чехії Петро Павло заявив, що Прага знайшла 800 тисяч артснарядів, які б могли доставити в Україну. Політик уточнив, що боєприпаси можна доставити за кілька тижнів, але для цього потрібне фінансування. До покупки, окрім Чехії, приєдналися ще 18 країн.

Празі поки що вдалося закупити лише 300 тисяч артилерійських снарядів для України.

Також стало відомо, що перші артилерійські боєприпаси, закуплені в країнах поза ЄС з ініціативи Чехії, можуть доставити в Україну не раніше червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: