У Сенаті США розповіли, як саме нова допомога Україні може допомогти ЗСУ

Читать на русском
У Сенаті припустили, що з додатковою допомогою від США Збройні сили України зможуть перейти в наступ наступного року.
Фото: Lawrence Jackson

Додаткове американське фінансування українських військ не призведе до кардинального прориву на полі бою, однак дасть змогу поступово відтісняти росіяйських окупантів.

Про це повідомляє «Голос Америки», цитуючи заяву голови Комітету збройних сил Сенату США Джека Ріда.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Згідно зі словами сенатора, якщо американські законодавці затвердять додаткову допомогу для України, то українське військо «решту року повільно відтіснятиме росіян, не кардинально».

Також Рід припустив, що з додатковою американською допомогою ЗСУ зможуть перейти в наступ наступного року.

«Наступного, 2025 року, має бути нова наступальна операція, яка, сподіваюся, дозволить їм встановити вогневий контроль над Кримом. Це значно ускладнить становище росіян і, сподіваюся, змусить їх сісти за стіл перемовин», – сказав голова Комітету збройних сил Сенату США.

Як зазначається, Рід також закликав законодавців США затвердити додаткове фінансування для України.

«Ми мусимо прийняти законопроєкт про додаткове фінансування. Ми маємо буквально дати їм зброю, артилерію та боєприпаси, щоб виконати роботу», – додав законодавець.

При цьому Рід припустив, що росіяни зараз можуть здійснювати тиск на українців і перейшли до «більш звичного для них типу війни: фіксовані позиції, бункери, щільне мінування».

Як відомо, Україні терміново потрібне продовження військової допомоги США, оскільки у Сил оборони закінчуються боєприпаси. ЗСУ змушені відступати на сході.

Нагадаємо, 13 лютого Сенат США затвердив законопроєкт, що передбачає додаткове фінансування на пріоритети національної безпеки США. Це включає приблизно 60 мільярдів доларів для України.

Натомість спікер Джонсон почав обговорювати з конгресменами компромісний варіант законопроєкту, у якому Україні пропонується виділити 47,6 млрд доларів.

12 березня стало відомо, що США оголосили новий пакет військової допомоги для України на суму 300 млн доларів. Цей пакет озброєнь від США став першим у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: