У росії та на окупованих територіях України розпочалися «вибори» президента

Читать на русском
Росія сьогодні, 15 березня, розпочала перевибори путіна на своїй території, а також на окупованих територіях України.
Фото: ТАРС

У росії розпочалося триденне голосування на «виборах» президента, яке триватиме з 15 до 17 березня. Окрім того, «виборчі дільниці» відкрилися на окупованих територіях України – у Криму, а також у частині Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Путін править понад 9 тисяч днів: як довго утримували владу керівники росії та СРСРПутін править рф більше 9 тисяч днів. На інфографіці – як довго утримували владу керівники росії та СРСР.

Окрім володимира путіна, який очевидно і буде «переобраний» на п'ятий термін, у президенти балотуються депутат від КПРФ Микола Харитонов, голова ЛДПР Леонід Слуцький та віцеспікер Держдуми Владислав Даванков.

Нагадаємо, вчора Верховна рада звернулася до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей та попросила їх засудити «вибори президента рф» на окупованих територіях України.

Міністерство закордонних справ закликало українців на окупованих територіях або на території рф не брати участь у псевдовиборах.

У МВС закликали українців не співпрацювати з ворогом в організації фіктивних виборів, оскільки за допомогу колаборантам передбачено кримінальну відповідальність.

Водночас, омбудсмен нагадав, що відповідальність передбачена лише за допомогу в організації «виборів». Тим, хто був змушений примусово «проголосувати», нічого не загрожує.

Ще минулого року ПАРЄ ухвалила резолюцію, в якій закликала держави-члени визнати володимира путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: