МЗС звернулося до українців на ТОТ перед «виборами» президента рф

Читать на русском
МЗС закликало українців на окупованих територіях не брати участь у псевдовиборах, а іноземні ЗМІ - не допомагати Кремлю.
фото Вікіпедія

Міністерство закордонних справ закликає українців, які проживають на тимчасово окупованих територіях України або вимушено знаходяться на території рф, не брати участь у псевдовиборах президента росії 16-17 березня.

Про це йдеться у заяві на сайті МЗС.

«Все йде за планом»: що відбувається у росії за кілька днів до виборів президентаЗа кілька днів до перевиборів путіна у росії збивають десятки безпілотників, горять нафтозаводи, а на прикордонних територіях йдуть бої – що відбувається.

Громадяни України також закликали у дні голосування уникати місць масового скупчення людей поблизу «виборчих дільниць», об'єктів військової інфраструктури окупаційних військ рф заради власної безпеки та враховуючи схильність російської влади до провокацій.

Крім того, Україна закликає іноземні держави та міжнародні організації не спрямовувати міжнародних спостерігачів для участі «у черговому фарсі, який Кремль видає за президентські вибори, організованому ним зокрема на суверенній території України, утриматися від визнання їхніх результатів, та попереджає про притягнення усіх порушників українського законодавства до правової відповідальності».

«Закликаємо міжнародні медіа та публічних людей не допомагати Кремлю у створенні ілюзії виборчого процесу та не називати цей фарс «виборами», використовуючи притаманну демократичним державам термінологію», – йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, сьогодні Рада звернулася до світової спільноти із закликом засудити «вибори президента росії» на окупованих територіях. Раніше омбудсмен пояснив, чи передбачена відповідальність за участь у псевдовиборах в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: