ГУР повідомило про ліквідацію колаборантки, яка організовувала псевдовибори у Бердянську

Читать на русском
У тимчасово окупованому Бердянську в середу, 6 березня, було ліквідовано організатора російських псевдовиборів Світлану Самойленку.
Фото: akzent.zp.ua

У тимчасово окупованому Бердянську в середу, 6 березня, було ліквідовано організаторку російських «президентських виборів» Світлану Самойленку.

Про це повідомила пресслужба ГУР у Telegram.

За інформацією розвідки, жінка займалася підготовкою псевдовиборів у Бердянську та інших окупованих територіях Запорізької області.

Там розповіли, що після окупації міста «військовий комендант» міста «призначив» Самойленко на посаду «заступниці мера з питань економіки, агросектору та фінансів». Відомо, що чоловік та повнолітній син колаборантки також служать окупантам.

«У межах підготовки до псевдовиборів путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитись перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні», – розповіли у ГУР.

Правоохоронні органи України відкрили проти Світлани Самойлено кримінальне провадження за частиною 5 статті 111-1 ККУ за колабораціонізм.

Нагадаємо, 4 березня під автомобілем колишнього «помічника голови МВС ЛНР», якого окупанти призначили на посаду так званого заступника ректора Луганського університету, Віталія Кисельова знайшли вибухівку.

А у лютому цього року на Херсонщині підірвали будинок голови окупаційної адміністрації Нової Маячки Геннадія Коломойця. Зраднику вдалося вижити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: