Омбудсмен пояснив, чи передбачена відповідальність за участь у псевдовиборах в окупації

Читать на русском
Українське законодавство не передбачає відповідальності за голосування на російських псевдовиборах на ТОТ, повідомив омбудсмен Лубінець.
Фото: РБК-Україна

Українське законодавство не передбачає відповідальності за участь у «президентських виборах», які проводить росія на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у Facebook.

МВС звернулося до українців на окупованих територіяхУкраїнців, які залишилися на окупованих територіях, закликали не брати участь у організації псевдовиборів росіян.

За його словами, відповідальність відповідно до Кримінального кодексу України понесуть лише ті особи, які беруть безпосередню участь в організації та проведенні незаконних виборів. Їх, за словами Лубінця, можуть судити за статтею про колабораційну діяльність.

«Не варто забувати, що політика росії – жорстока та тоталітарна. Слід зважити на той факт, що «голосування» проводяться під дулами автоматів, а участь у таких «виборах» - питання виживання на ТОТ», – написав Лубинець.

Він додав, що життя та здоров'я громадян, як і раніше, залишається вищою цінністю для держави.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що до тимчасово окупованого Маріуполя прибули додаткові екіпажі поліції з Санкт-Петербурга, щоб посилити «зачистку» напередодні псевдовиборів президента росії.

Також повідомлялося, що для створення картинки нібито підтримки російського диктатора путіна окупанти відправили на ВОТ України спецзагони для організації «голосування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: