Рада просить світ засудити «вибори президента рф» на окупованих територіях

Читать на русском
Рада просить світ не визнавати російські вибори на окупованих територіях України, а також посилити санкційний тиск на рф.
Фото: росЗМІ

Верховна рада звернулася до урядів та парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей у зв'язку з планами росії провести «вибори президента» на окупованих територіях України.

Постанова №11078 була ухвалена 282 голосами «за».

ПАРЄ назвала росію де-факто диктатурою і закликала більше не визнавати легітимність путінаПАРЄ закликала визнати путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну, а також констатувала, що росія стала де-фактором диктатурою.

У постанові йдеться, що росія, хизуючись безкарністю та цинічно нехтуючи міжнародним правом, організувала та проводить на тимчасово окупованій території України – у Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській областях та Криму – «вибори» президента рф.

У зв'язку з цим Рада закликає світ:

  • засудити дії росії щодо організації та проведення «виборів» на окупованій території, а також протидіяти її спробам залучити міжнародних спостерігачів для легітимізації «виборів»;
  • посилити санкційний тиск на рф щодо осіб та організацій, причетних до «виборів»;
  • консолідувати зусилля всіх партнерів України щодо збільшення військової допомоги;
  • брати активну участь у реалізації української Формули миру та в установчому Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, українців на окупованих територіях закликали не співпрацювати із ворогом в організації фіктивних виборів, оскільки за допомогу колаборантам є кримінальна відповідальність.

Омбудсмен також пояснив, чи передбачена відповідальність за участь у псевдовиборах в окупації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: