Допомога Україні в 50 млрд євро: Шмигаль повідомив, скільки коштів надійде цього року

Читать на русском
Глава Кабміну Денис Шмигаль назвав суму допомоги ЄС Україні у 2024 році з пакета у 50 млрд євро.
t.me/Denys_Smyhal

Україна очікує отримати цього року 16 млрд євро з пакета допомоги Європейського Союзу на чотири роки, який включає 50 млрд євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 1 березня.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Він подякував ЄС за остаточне схвалення цієї програми.

«Це 50 млрд євро на чотири роки. Це підтримка інвестицій, підтримка нашої економіки та нашого руху до членства в ЄС. Цього року очікуємо отримати 16 млрд євро бюджетної допомоги від ЄС», – сказав прем'єр.

Шмигаль також анонсував, що уряд сьогодні схвалить угоду з Єврокомісією «Програма підтримки реформ та відновлення».

Угода передбачає збільшення загального бюджету програми до 374 млн євро. Гроші підуть на відновлення зруйнованих об'єктів інфраструктури, підтримку малих фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції, модернізацію пунктів пропуску, суміжних із кордоном ЄС.

Нагадаємо, Європейський парламент на пленарній сесії 27 лютого схвалив створення фонду допомоги для України у розмірі 50 млрд євро. Рада ЄС затвердила надання Україні 50 млрд євро 28 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: