США приєдналися до коаліції з повернення українських дітей

Читать на русском
США приєдналися до Міжнародної коаліції за повернення дітей, незаконно депортованих і переміщених росією в умовах війни.
Колаж: 24 канал

Сполучені Штати офіційно стали державою-членом коаліції, яка виступає за безпечне повернення викрадених росіянами українських дітей.

Про це йдеться в офіційній заяві Держдепартаменту США.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Країна долучилася до спільної декларації, текст якої раніше було схвалено Україною та Канадою.

«США оголошують, що приєдналися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей як держава-член, щоб підтримати безпечне повернення всіх українських дітей, які були незаконно депортовані або насильно переміщені росією, і забезпечити притягнення винних до відповідальності», – повідомляє Держдеп.

Також Сполучені Штати виступають за притягнення до відповідальності всіх осіб, які причетні до вивезення дітей з України, та підтримують четвертий пункт Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським, та план «Bring Kids Back UA».

Нагадаємо, Україна та Канада створили коаліцію щодо повернення українських дітей.

Як відомо, Україна збирає докази примусової депортації росіянами українських дітей, які потенційно можна використати для звинувачення рф у геноциді у Міжнародному суді ООН.

Також повідомлялося, що президент Литви закликав світ добиватися повернення викрадених росією українських дітей.

Згідно з результатами розслідування, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко координував незаконне переміщення дітей із України до Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: