Нову групу українських дітей вивезли до рф «на реабілітацію» – Лубінець

Читать на русском
Росія вивезла з України ще 17 дітей, котрих під виглядом оздоровлення хоче наділити російськими паспортами.
t.me/dmytro_lubinetzs

Уповноважена президента рф з прав дитини Марія Львова-Бєлова вкотре сприяла вивезенню українських дітей із тимчасово окупованої Донеччини на нібито на реабілітацію.

Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець у Telegram 22 січня.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Цього разу 17 дітей із захворюваннями нервової системи та опорно-рухового апарату літаком російського міноборони відправили до підмосковного реабілітаційного центру «Огоньок»», – написав він.

Омбудсмен додав, що у 2023 році, за даними рф, нібито було оздоровлено та реабілітовано 150 українських дітей, які проживають на окупованих територіях, які окупанти називають «новими регіонами росії».

За словами Лубінця, практика вивезення дітей з України не є жестом доброї волі з метою допомогти, а стратегічно важливою програмою держави-агресора - коли на підставі надання медичної допомоги відбувається примусова паспортизація росіянами громадян України.

«Адже обов’язковою умовою для лікування є наявність російського паспорта, який за наказом путіна оформлюється за спрощеною процедурою. Таким чином під примусом відбувається нав’язування російського громадянства, що суперечить нормам міжнародного права», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт володимира путіна та Львової-Бєлової за депортацію українських дітей. У росії висунули звинувачення прокурору Гаазького суду, який видав ордер на арешт путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: