Україна та Канада створять коаліцію щодо повернення українських дітей

Читать на русском
Канада в рамках коаліції обговорюватиме з іншими країнами питання повернення українських дітей та закликатиме до об'єднання.
скрін з відео

Україна та Канада 2 лютого дадуть старт роботі міжнародної коаліції, яка займатиметься поверненням незаконно вивезених із нашої країни дітей.

Про це повідомила глава Міністерства закордонних справ Канади Мелані Жолі під час спільної прес-конференції з українським колегою Дмитром Кулебою. Трансляцію вела пресслужба МЗС.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Сьогодні Канада та Україна створять нову міжнародну коаліцію щодо повернення українських дітей, яка об'єднує країни світу для захисту інтересів цих дітей», - сказала вона.

Жолі пояснила, що в рамках цієї міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей Канада використовуватиме свою дипломатичну мережу по всьому світу, щоб «спілкуватися так, якщо б ці діти були канадськими дітьми».

«І ми вестимемо переговори з багатьма країнами світу. Мексика, Бразилія, ПАР, Катар. І звідти ми підвищуватимемо поінформованість про цих дітей...І, звичайно, так, ми працюватимемо з країнами, які мають прямі відносини з росією, щоб ці діти повернулися додому», - додала Жолі.

Нагадаємо, влада України має офіційні дані про депортацію майже 20 тисяч дітей до росії. Зараз Україна збирає докази для ООН щодо депортації дітей у рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: