Україна збирає докази для ООН щодо депортації дітей в росію – Лубінець

Читать на русском
Україна збирає докази примусової депортації українських дітей аби звинуватити росію в геноциді в суді в Гаазі.
facebook.com/dmytro.lubinets

Україна збирає докази примусової депортації росіянами українських дітей, які потенційно можна використати для звинувачення рф у геноциді у Міжнародному суді ООН.

Про це розповів уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець у інтерв'ю Голосу Америки.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

«Станом на зараз ми разом з міжнародними партнерами робимо всю роботу. На мій погляд, це питання часу — ми точно повинні це зробити. Питання — коли ми накопичимо всю цю доказову базу», – розповів омбудсмен.

Чиновник привітав рішення ПАРЄ назвати депортацію українських дітей геноцидом та висловив сподівання, що країни, які приєдналися до міжнародної коаліції щодо повернення дітей, юридично визнають факт скоєння росією геноциду українського народу.

За словами Лубінця, геноцид має п'ять ознак, одна з яких – примусове переміщення дітей із однієї етнічної групи до іншої.

«Це те, що роблять росіяни: окупували територію України, забрали українських дітей, вивезли на свою територію, або примусово перемістили в межах тимчасово окупованої території України, забрали українські документи...Усі факти показують, що це геноцид», – повідомив омбудсмен.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив депортацію росіянами 20 тисяч дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: