Зеленський підтвердив депортацію росіянами 20 тисяч дітей

Читать на русском
Україна підтвердила, що російські окупанти незаконно депортували 20 тисяч українських дітей. Однак реальна цифра набагато більша.
president.gov.ua

Україна підтвердила, що російські окупанти незаконно депортували 20 тисяч українських дітей. Однак реальна цифра набагато більша.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський 22 жовтня.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що Зеленський про це повідомив під час телефонної розмови з еміром Катару шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані. При цьому він відзначив роль Катару у поверненні незаконно депортованих українських дітей.

«Тільки те, що ми можемо підтвердити документально, – це близько 20 тисяч викрадених дітей. Це страшна цифра, але реальна ще більша. Тому нам потрібно продовжувати цей трек. Ми готові до подальшої координації та співпраці», – наголосив Зеленський.

Варто відзначити, що крім цього, український лідер подякував Катару за гуманітарну підтримку та 100 млн доларів, виділених на зміцнення енергетики та лікарень.

Сторони також обговорили ситуацію на Близькому Сході, де Зеленський наголосив, що попри глобальні виклики, участь країн Затоки дуже важлива для реалізації української формули миру.

Нагадаємо, у суботу, 21 жовтня, стало відомо, що ще чотирьох українських дітей, яких депортували росіяни, вдалося повернути на Батьківщину.

Також повідомляли, що цього року росіяни планують відправити ще 10 тисяч дітей із тимчасово окупованих територій до росії. Там із дітьми займатимуться «промиванням мізків».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: