Байден та Мелоні у Білому домі обговорили підтримку України

Читать на русском
Президент Джо Байден зустрівся з прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні у Вашингтоні. Політики висловили підтримку Україні у війні з рф.
Фото: EPA

У п'ятницю, 1 березя, президент США Джо Байден та прем’єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні під час зустрічі у Вашингтоні обговорили питання допомоги Україні у боротьбі проти російської агресії.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Зазначається, що під час зустрічі у Овальному кабінеті Білого дому лідери обмінялися поглядами на майбутні перспективи Італії під час її голосування у Великій сімці. Серед них – незмінна підтримка України, сталий розвиток, продовольча та енергетична безпека, міграція, а також співпраця у сфері штучного інтелекту та продовження спільних зусиль на підтримку Партнерства з глобальної інфраструктури та інвестицій.

«Італія і США твердо стоять на боці України. Я хочу подякувати вам за непохитну підтримку України», – сказав Байден.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Також він закликав Палату представників США ухвалити закон, який дозволить Штатам продовжувати підтримувати Україну.

«Нам потрібен безпековий законопроєкт про національну безпеку зараз. Законопроєкт включає фінансування України, щоб ми могли втримати путіна від натиску та просування в Україні», – сказав Байден.

Мелоні, своєю чергою, наголосила на важливості постійної підтримки України з боку США, а також висловила сподівання на зустріч із Байденом на саміті «Групи семи», який триватиме з 13 по 15 червня в регіоні Апулія на півдні Італії, головним питанням якого стане війна в Україні.

«Працюючи над предметним та змістовним самітом G7 ми маємо намір передусім підтвердити заснований на правилах міжнародний порядок, що захищає свободу і створює мир для України», – заявила вона.

Президент США та прем'єрка Італії також погодилися з важливістю надання допомоги Сектору Гази в умовах наступу Ізраїлю. Байден оголосив, що США почнуть скидати гуманітарну допомогу для жителів Гази з повітря.

Нагадаємо, 24 лютого прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні відвідала Київ.

Як відомо, Україна й Італія підписали безпекову угоду.

Також повідомлялося, що Джо Байден 1 березня підписав проміжний законопроєкт про продовження тимчасового фінансування федерального уряду. Це стосується й прискорення надання допомоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: