Якби рф не напала на Україну, не було б ескалації на Близькому Сході – Мелоні

Читать на русском
На Близькому Сході не відбулось би погіршення ситуації, якби росія не здійснила повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року, сказала Джорджа Мелоні.
Фото: Associated Press

Погіршення ситуації на Близькому Сході можна було уникнути, якби росія не здійснила повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Про це сказала прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні в інтерв'ю Il Giornale.

Мелоні переконана, що якби росія не вторглася в Україну, то, «найімовірніше, ХАМАС не здійснив би» атаки на Ізраїль у жовтні 2023 року, яка призвела до війни в Секторі Гази.

«Таке серйозне порушення міжнародної системи, заснованої на правилах, до того ж із боку постійного члена Ради Безпеки ООН, неминуче повинно було мати ланцюгову реакцію для інших регіонів світу – від Близького Сходу до Балкан і далі до Африки», – пояснила вона.

Також італіська прем'єрка підкреслила, що якщо ситуацію в Україні не повернути у рамки міжнародного права, то спалахи конфліктів у світі «множитимуться і надалі».

Нагадаємо, 24 лютого Джорджа Мелоні відвідала Київ і, коментуючи підписання угоди про співпрацю у сфері безпеки з Україною, наголосила на важливості надання військової підтримки Україні.

Як ми писали раніше, на Заході все більше вірять у можливість нападу росії на країну НАТО і визнають, що надто оптимістично дивилися на війну в Україні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: